En mycket god snabbmiddag hemma eller på utflykten är dessa mandelpitabröd med god fyllning. Receptet kommer från Under vårt tak och är egentligen deras paleokorvbröd. Jag gjorde dem istället runda och de blir då perfekta pitabröd, gräddningstiden blir densamma.
Gör en skåra i brödet och fyll med något gott! Jag tog sallad, vitkål, tomat, gurka, röd lök och grillad kyckling samt min citron, vitlök och persiljemajonnäs (sök på majonnäs) och gräddfil.
Citron, vitlök och persiljemajonnäs |
INGREDIENSER
PALEOKORVBRÖD
3 dl | mandelmjöl |
5 msk | psyllium |
2 tsk | bakpulver |
1 tsk | havssalt |
3 st | äggvitor |
2,5 dl | kokande vatten |
Psyllium och fiberhusk är samma sak.
Så här gör du
- Sätt ugnen på 175 grader
- Blanda alla de torra ingredienserna väl i en bunke
- Separera tre ägg och häll vitorna i bunken
- Vispa ihop med hjälp av elvispen
- Häll på det kokande vattnet och vispa ihop till en deg
- Dela degen och forma till korvbröd eller runda pitabröd (mitt tillägg)
- Lägg på en plåt med bakplåtspapper
- Platta till dem en aning för de kommer jäsa och bli riktigt höga
- Grädda i ugnen i ca 50 minuter
- Ta ut och låt de svalna helt på galler innan du skär dem
Kommentarer
Skicka en kommentar