Här är en god egengjord majonnäs med ajvar relish.
Recept för 4-5 personer:
1) Stavmixa 1 ägg, 1-2 tsk vitvins-/äppelcidervinäger och ca 2,5-3 dl rapsolja tjockt.
2) Blanda i 1 vitlöksklyfta, 0,5-1 dl ajvar relish, 2 tsk dijonsenap, 2 msk fryst/färsk hackad basilika, örtsalt och svartpeppar. Stavmixa snabbt ihop.
Tips!
2) Blanda i 1 vitlöksklyfta, 0,5-1 dl ajvar relish, 2 tsk dijonsenap, 2 msk fryst/färsk hackad basilika, örtsalt och svartpeppar. Stavmixa snabbt ihop.
Tips!
Låt olja och ägg ha samma temperatur innan de blandas. Byt ev. ut rapsoljan mot olivolja, helt eller delvis. Viss olivolja kan dock ge bismak.
Kommentarer
Skicka en kommentar