Ljuvlig och vacker paj.
Recept 6-8 pers:
1) Stek ca 5 dl kantareller i smör i en stekpanna. Salta och peppra. Ta ur pannan och stek 600 g köttfärs i 2-3 msk smör eller kokosolja. Tillsätt 1-2 msk oregano, 1-2 tsk timjan, 0,5-1 tsk vitlökspulver och 0,25-0,5 tsk sambal oelek. Salta och peppra. Tärna en zucchini och stek med färsen någon minut. Blanda i kantarellerna.
2) Vispa samman 8 ägg med 200 g fetaost örtsalt och peppar.
3) Blai äggsmeten. Häll köttfärsfräset i en smord ugnsform. Häll äggröran över. Blanda runt med en gaffel så allt fördelas och blandas. Strö ev över lite färsk oregano.
4) Tillaga i ugnen 20-25 min 225°C eller tills pajen har fin färg. Servera med god sallad.
Recept 6-8 pers:
1) Stek ca 5 dl kantareller i smör i en stekpanna. Salta och peppra. Ta ur pannan och stek 600 g köttfärs i 2-3 msk smör eller kokosolja. Tillsätt 1-2 msk oregano, 1-2 tsk timjan, 0,5-1 tsk vitlökspulver och 0,25-0,5 tsk sambal oelek. Salta och peppra. Tärna en zucchini och stek med färsen någon minut. Blanda i kantarellerna.
2) Vispa samman 8 ägg med 200 g fetaost örtsalt och peppar.
3) Blai äggsmeten. Häll köttfärsfräset i en smord ugnsform. Häll äggröran över. Blanda runt med en gaffel så allt fördelas och blandas. Strö ev över lite färsk oregano.
4) Tillaga i ugnen 20-25 min 225°C eller tills pajen har fin färg. Servera med god sallad.
Kommentarer
Skicka en kommentar