Recept 4 personer.
Pajskal:
Rör ihop 3 dl mandelmjöl, 0,5 dl sesamfrön, 0,5 dl kokosolja, 1 msk fiberhusk, 1 ägg och salt. Tryck ut/stryk ut degen i en pajform med baksidan av en sked. Förgrädda skalet 10-12 min 175°C.
Fyllning och gräddning:
Sätt ugnen på 200 °C. Fräs 600 g köttfärs. Mixa en röd lök, 3 msk basilika, 6 soltorkade tomater i bitar, 0,5 dl solroskärnor, 2 vitlöksklyftor, 1 tsk sambal oelek, örtsalt och svartpeppar. Vispa ihop 5 ägg med 1,5-2 dl vätska (mjölk, grädde, creme fraiche eller vatten). Rör ihop alltsammans och tillsätt 2 dl riven ost eller fetaost. Blanda i oliver och 2 dm strimlad purjolök. Häll fyllningen i pajskalet. Ställ in pajen i ugnen. Grädda pajen ca 20 -25 min till fin färg.
Kommentarer
Skicka en kommentar