Denna middag är ljuvlig. Ostpajen är salt och krämig och tonfiskröran len och pepprig. Det fungerar även utmärkt att servera tonfiskröran till frukost, som den är, till en omelett eller som fyllning i en avokado. Jag har även serverat detta som förrätt. Tips är då att servera röran ett glas och pajen på ett fat bredvid.
Recept tonfiskröran:
1) Gör en egengjord majonnäs på 1 ägg, 2 dl rapsolja, 1 tsk dijonsenap, 2 tsk vitvinsvinäger, 0,5 msk citronsaft, 1vitlöksklyfta, örtsalt och peppar. Stavmixa majonnäsen i en hög behållare.
2) Blanda majonnäsen med 3 burkar avrunnen tonfisk, 1-1,5 dl creme fraiche, saft av 1/2 citron, 1 tsk sambal oelek, 1 tsk dijonsenap och 1/2 hackad röd lök. Blanda i ruccolasallad.
Recept på ostpajen:
1) Smörj en pajform med kokosolja eller smör.
2) Vispa samman 4 ägg, 1 dl grädde, 150 g smulad getost eller fetaost och 0,5-1 tsk torkad rosmarin (eller 0,5-1 msk färsk om du har), 0,5 tsk sambal oelek och en dl delade oliver.
3) Häll smeten i formen och lägg i några fler oliver samt några halverade körsbärstomater. Örtsalta och peppra.
4) Grädda i ugn 15 - 20 min, 200°C.
Ät som tillbehör till tonfiskröran eller ensamrätt med sallad. Gott!!
Receptet kommer ursprungligen från: spisa.nu
Kommentarer
Skicka en kommentar