Recept:
Blanda 1 dl pofiber, 0,5 dl chiafrön, 1 dl hela linfrön, 1 dl solroskärnor, 1 dl oskalade sesamfrön, 0,5 dl psylliumhusk, 0,25 tsk havssalt, 0,75 dl olja (oliv-, raps- eller kokosolja) och 4 dl kokhett vatten. Blanda. Låt stå 5 min.
Häll ut smeten på två plåtar med bakplåtspapper och bred ut den tunt med baksidan av en matsked eller täck smeten och plåten med plastfolie och kavla ut smeten undet plasten tills hela plåten täcks. Dra sen bort plasten. Strö på ev. kryddor eller frön. Skär ev. i rutor.
Grädda 15-20 min 200°C varmluft tills knäcket är knaprigt. Släpp snabbt ut vattenånga efter halva tiden genom att öppna ugnsluckan.
Ta ut, bryt bort torra färdiga bitar och låt de bitar som ej torkat helt gå i ugnen några minuter till, ev på något lägre temp. Håll koll så det inte bränns.
Ta ut och svalna några timmar på plåten. Bryt sedan i bitar.
Förvara i rumstemperatur upp till två veckor.
Kommentarer
Skicka en kommentar