Den här rabarberkakan är ljuvligt god!! Den kommer från Jills mat och den måste du prova om du inte redan gjort det. Ljuvlig som sagt! Jag serverade kakan med grädde som smaksatts med vaniljpulver och en egengjord vaniljparfait. Du finner receptet på glassen här i bloggen under 'glass'.
- Kakan
- 100 g smör
- 3 st ägg
- 1 dl mascarpone créme fraiche eller färskost
- 1 krm vaniljpulver
- 1,5 dl Sukrin Gold (eller annan valfri sötning)
- 1 dl mandelmjöl *
- 1 dl kokosmjöl (helst fiber)
- 2 tsk bakpulver
- 1 msk fiberhusk
- Ovanpå
- 2 st rabarberstjälkar
- 2 msk Sukrin Gold (eller annan valfri sötning)
- smör
- Vaniljgrädde
- 3 dl grädde
- 2 krm vaniljpulver
- 1 msk Sukrin melis (eller annan valfri sötning)
Kakan
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Smält smöret och vispa samman med resten av ingredienserna.
- Dra bort det "trådiga" skalet på rabarbern och skär i små bitar. Smöra formen, Bred över kaksmeten.
- Lägg på några klickar smör, rabarbern och strössla över Sukrin Gold.
- Grädda i cirka 30 minuter eller tills kakan fått en fin färg.
Vaniljgrädde
- Vispa grädden fluffig men inte hård. Blanda i vanilj och sötning.
* Eller 0,5 dl extra kokosmjöl om nötfritt.
RECEPT & FOTO Jill Wallentin
Kommentarer
Skicka en kommentar