- En otroligt god kantarellpaj som passar som ensamrätt med en god sallad eller som tillbehör på buffe'bordet, till laxen, kycklingen, köttet eller kanske på kräftskivan. Kantarellerna kan bytas ut mot annan svampsort. Välj att göra pajen med eller utan pajskal. Pajskalet är inspirerat av undervarttak.se. Jag gjorde utan pajskal på bilden.
- Recept 6 personer:
Börja med pajskalet om du väljer att ha ett sådant till pajen:
3 dl mandelmjöl 0,5 dl skalade sesamfrön 1 msk Fiberhusk 1 tsk havssalt 40 gram kokosolja eller smör 1 st ägg
Gör pajskalet så här:
- Blanda alla ingredienser till en deg
- Tryck ut degen i en pajform med baksidan av en sked och nagga med en gaffel
- Förgrädda pajskalet i 175 ° C, ca 10 minuter tills det fått lite färg
Gör fyllningen så här:
- Rensa och skär 1 liter svamp (jag tog kantareller) i grova bitar. Skala och skiva 1 röd lök.
- Stek svamp och lök i rikligt med smör i en stor stekpanna tills all vätska har kokat bort. Krydda med salt och peppar. Lägg svampfräset i en smord pajform.
- Strimla och stek 2 paket bacon i stekpannan.
- Blanda svampfräset i pajformen/skalet med baconet, 1,5-2 dl riven ost och 65 g ruccolasallad (en påse).
- Vispa ihop 2,5 dl creme fraiche, 5 ägg, örtsalt och peppar. Häll äggstanningen över fyllningen i pajformen.
- Grädda pajen mitt i ugnen ca 25 minuter 200-225°C eller tills den har fått fin färg och stanningen stannat.
Mejerifri äggstanning:
- Vispa samman 6 ägg, 1 dl egengjord majonnäs (ev. smaksatt med vitlök och chili, recept på bloggen), 1 dl vätska (ex mandelmjölk), örtsalt och peppar.
Kommentarer
Skicka en kommentar