En mycket god och saftig gluten-, socker- och mejerifri kaka med äpple och kanel. Vispad kokosgrädde med vaniljpulver (eller grädde om du äter mejerier) är gott till.
Recept:
Vispa upp 3 ägg. Tillsätt 1,5 dl mandelmjöl, 100 g smält kokosolja, 3,5 msk kokosmjöl, 1,5 tsk bakpulver och 1 krm vaniljpulver. Blanda smeten och häll den i en avlång brödform som du tryckt ned ett bakplåtspapper i. Skiva ett litet eller ett halvt stort äpple. Tryck i äppelskivorna i smeten. Pudra kanel överst. Klicka ut ca 1 msk kokosolja över äpplena. Grädda mitt i ugnen 200-225°C, 15-20 min eller tills kakan fått fin färg.
Variation: Tärna äpplet. Stek det mjukt i kokosolja i en stekpanna. Pudra på kanel och blanda i smeten innan den hälls i formen.
Kommentarer
Skicka en kommentar