Glutenfria morotsfallor. Saftiga och goda.
Recept:
Lös upp 25 g jäst i 3 dl kall havremjölk (eller annan valfri vätska).
Blanda i 0,5-1 tsk salt, 1 dl skrädmjöl /glutenfritt havremjöl, 3 dl durramjöl, 1 dl pofiber, 2 msk psylliumhusk, 0,5-1 msk honung, 2 msk rapsolja, 1 dl vatten och en skalad finriven morot. Rör/vispa ordentligt någon minut.
Jäs övertäckt 60 min. Degen ska vara smetig och lös.
Stjälp upp degen på ett mjölat bord. Dela degen i 10-12 bitar. Forma frallor och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Jäs övertäckt ytterligare 30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader Celsius.
Grädda i 8-10 min. Höj ev värmen till 250 grader de sista 3 minuterna. Håll koll så de inte bränns.

Kommentarer
Skicka en kommentar