Glutenfria tekakor på durramjöl och (glutenfritt fiberrikt och järnrikt mjöl) havremjöl (fiberrikt och rikt på zink och järn).
Recept:
Lös upp 12 g jäst i 5 dl ljummet vatten.
Blanda i 0,5-1 tsk salt, 4 dl havremjöl, 4 dl durramjöl, 0,75 dl psylliumhusk, 1 msk honung, 2 ägg, 0,5 dl rapsolja eller kokosolja och 2 tsk bakpulver. Rör ordentligt.
Degen ska vara lös.
Jäs övertäckt 60 min.
Stjälp upp degen på ett mjölat bord. Dela degen i 10-12 bitar. Forma tekakor och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Jäs övertäckt 60 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader Celsius.
Grädda i 10-15 min.
Kommentarer
Skicka en kommentar