Detta är ett mycket gott fika eller desserttips på gluten- och sockerfri smulpaj med egengjord vaniljsås. Underbart gott!! Under smultäcket kan du lägga vad du själv önskar som äpplebitar, rabarberbitar eller bär!
Fyll fyra smorda portionsformar eller en liten ugnsform med 2 tärnade äpplen som pudrats med kanel (eller rabarber eller bär).
Recept på smuldeg:
Blanda 50 g smält smör, 2 dl mandelmjöl och 1 msk valfri sötning ex. Honung eller stevia sötströ.
Blanda 50 g smält smör, 2 dl mandelmjöl och 1 msk valfri sötning ex. Honung eller stevia sötströ.
Fördela smuldegen på småpajerna och grädda mitt i ugnen 150-175 °C, 15-20 min.
Recept på kallrörd vaniljsås:
Vispa 2 äggulor med 1 msk sötning och 1 tsk vaniljpulver. Blanda sedan i 1,5 dl lättvispad grädde.
Såå gott!!
Vispa 2 äggulor med 1 msk sötning och 1 tsk vaniljpulver. Blanda sedan i 1,5 dl lättvispad grädde.
Såå gott!!
För mejerifritt, byt smör mot kokosolja och grädden mot vispad kokosgrädde.
Kommentarer
Skicka en kommentar