Fortsätt till huvudinnehåll

Kesobröd a la 56kilo.se



Detta bröd är så gott!! Barnen älskar det också! Toppen att rosta. Jag hade solroskärnor i mitt bröd. Bilderna är mina.

Länk: http://56kilo.se/kesobrod/


56kilos goda kesobröd ⎟ Low Carb ⎟ LCHF
Portioner: 4
Ingredienser
  1. 3 ägg
  2. 1/2 liten burk keso (125 gram)
  3. 3 msk kokosmjöl
  4. 4 msk mandelmjöl
  5. (om du är nötallergiker ta 5 msk kokosmjöl istället)
  6. 1 msk fiberhusk
  7. 2 tsk bakpulver
  8. 1 msk deodoriserat smält kokosfett eller annan neutral olja
  9. 1 nypa salt
  10. Addera till lite chiafrön eller hackade nötter/frön om du vill ha ett bröd med lite mer tuggmotstånd.
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda de torra ingredienserna först, mixa sedan ägg och keso med stavmixer.
  3. Det går bra att bara vispa ihop men då kommer kesokornen med.
  4. Fördela den fasta degen på bakpappersklädd plåt.
  5. Strö eventuellt vallmofrön / chiafrön på.
  6. Grädda i mitten av ugnen i ca 10-15 minuter.
  7. Skär sedan i 4 bitar.
  8. Gott att rosta!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fläskytterfile' marinerad i balsamvinäger med soltorkad tomat, lök och basilika

Detta kött blir så saftigt och gott! En fin bjudrätt som är smidig att förbereda eller bara en god vardagsrätt när man vill ha något gott! Recept: Lägg fläskytterfile'n i en ugnsform, salta och peppra och ringla över olja och ugnstek den färdig i 150 °C ca 40 min. Ta ut den och svalna. Blanda marinaden: 1 skivad gul lök, 2 skivade vitlöksklyftor, 0,5 dl basilika, 6 strimlade soltorkade tomater, 2-3 msk balsamvinäger, salt, peppar och 1,5 dl olivolja. Lägg köttet i en plastpåse och lägg i köttet. Häll över marinaden. Förslut påsen och lägg i skål. Låt stå i kylenkylen 12-24 h. Skär upp och servera med marinaden. Ät tillsammans med ex broccoli eller haricots verts.

Mjuk pepparkaka med riven morot och dadlar

En saftig och naturligt sötad mjuk kaka på mandelmjöl. Receptet kommer från kokboken Paleo 30 dagar med Annika Sjöö. Recept: Sätt ugnen på 200 grader Celsius. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en springform (ca 20 cm i diameter). Smörj formen med kokosolja. Finriv en liten morot. Blanda morotsrivet med 3 dl mandelmjöl, 2 ägg, 7 dadlar klippta i bitar, 2 msk kokosolja,  2 msk hett vatten,  2 tsk bakpulver, 2 tsk pepparkakskrydda, 1 tsk psylliumhusk och 1 tsk honung. Häll smeten i formen och grädda ca 10-15 min till fin färg och genomgräddat.

Rabarberkräm

Rabarberkräm är väl riktig sommarmat. Perfekt som frukost, fika, dessert eller kvällsmål. Här är mitt recept för 4 personer. 1) Lägg 500 g skalad, fint hackad rabarber i en kastrull med 3 dl vatten och 3-4 msk sötströ eller annan sötning. 2) Koka rabarbern mjuk under omrörning. 3) Ta av från plattan och rör i 2 msk potatismjöl som blandats med 0,75-1 dl kallt vatten. Rör tills krämen tjocknat utan spisvärme alt. värm försiktigt och rör tills krämen tjocknat men koka ej! Tips! Servera med mjölk, grädde eller kokosmjölk och kanel.