Tips! På äggvitorna som blir över kan du baka ex. fröknäcke eller kanske paleokorvbröd från Under vårt tak eller mandelpitabröd på samma recept som finns här på bloggen.
Recept till 4 portioner:
Blanda 4 dl vispad grädde, 4 äggulor och 2-3 tsk vaniljpulver. Rör ev i frysta bär. Häll smeten i en form och frys minst 5 timmar. Låt tina 15-20 min innan servering.
Tips! Klä en springform med plastfolie och häll i smeten. Lägg plast även överst. Innan servering, ta fram en stund innan enligt ovan och dra av plasten. Lägg glassen på ett fat.
Servera med ex rabarberkaka (recept här på bloggen), frukt- eller bärpaj, varma eller kalla bär eller njut den i sin enkelhet.
Variera smaksättningen:
Istället för vaniljpulver kan du smaksätta glassen med pepparkakskryddor, ingefära, kanel, kardemumma, kakao, saffran, hackade myntablad, hackade nötter eller annat gott du kommer på!
Recept till 4 portioner:
Blanda 4 dl vispad grädde, 4 äggulor och 2-3 tsk vaniljpulver. Rör ev i frysta bär. Häll smeten i en form och frys minst 5 timmar. Låt tina 15-20 min innan servering.
Tips! Klä en springform med plastfolie och häll i smeten. Lägg plast även överst. Innan servering, ta fram en stund innan enligt ovan och dra av plasten. Lägg glassen på ett fat.
Servera med ex rabarberkaka (recept här på bloggen), frukt- eller bärpaj, varma eller kalla bär eller njut den i sin enkelhet.
Variera smaksättningen:
Istället för vaniljpulver kan du smaksätta glassen med pepparkakskryddor, ingefära, kanel, kardemumma, kakao, saffran, hackade myntablad, hackade nötter eller annat gott du kommer på!
Kommentarer
Skicka en kommentar