Receptet på fiskgratäng: Lägg 20 cm strimlad purjolök i en ugnsform. Lägg 800 g sej i bitar ovanpå purjon. Ringla lite olivolja över fisken. Salta och peppra. Blanda följande i en kastrull: 2 dl creme fraiche, 1-2 msk riven pepparrot beroende på hur mkt smak av pepparrot du önskar, 0,5-1 msk dijonsenap, 1 förpackning a 35 g hackad fryst gräslök, 2 dl riven ost och peppar. Koka upp. Bred sedan oströran över fisken. Häll ett par msk vatten runt om i formen. Tillaga i ugn 200°C ca 20 - 25 min. Servera med blomkålsmos, sallad och ev extra riven pepparrot.
Recept på blomkålsmos: Koka buketter av blomkål med ett par dl vatten i ca 5 min. Häll sedan av vattnet utom 1 dl och tillsätt 100 g fetaost och 25 g smör samt peppar. Stavmixa. Klart!
Kommentarer
Skicka en kommentar