Ugnstekt laxsida med citron och svartpeppar, mozzarellagratinerade grönsaker (zucchini, aubergine och tomat)
Denna lax åt vi med mozzarellagratinerade grönsaker och citron- och basilikamajonäs. Recept nedan. Gott!!
Laxsida: Lägg laxsidan på bakplåtspappersklädd plåt. Örtsalta, peppra och pressa över citronsaft och rivet skal av en citron. Ringla över olja (det glömde dock jag denna gång). In i ugn 200 °C, 15 min.
Mozzarellagratinerade grönsaker:
Jag ändrade dock lite. Bytte osten mot två mozzarellaostar som jag rev över, skippade persiljan, rev vitlöken och blandade den med oljan som ringlades överst.
Till ca 2,5 dl citron- och basilikamajonäs.
Blanda följande i hög behållare: 1 ekologisk ägg, 1 tsk dijonsenap, 2-3 msk fryst basilika, 2 msk citronsaft, 1 tsk vitvinsvinäger, 2 dl rapsolja, salt och peppar. Låt alla ingredienser ha samma temperatur innan mixning. Mixa genom att hålla mixerstaven mot botten och sakta röra den uppåt tills allt är krämigt. Låt stå kallt en stund innan servering.
Kommentarer
Skicka en kommentar