Mejerifri och härlig stroganoff på falukorv med hög kötthalt. Kokosmjölken ger en krämighet och god smak utan att smaka "kokos".
Recept:
800 g falukorv
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpure'
2 dl krossade tomater
0,5 - 1 msk dijonsenap
Ev. 1-2 msk kycklingfond
2-3 dl kokosmjölk
0,5-1 dl hackad persilja
Salt och peppar
Strimla och fräs korven i kokosolja eller smör ca 5 minuter. Tillsätt hackad lök och vitlök och fräs ytterligare någon minut.
Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, dijonsenap och rör om. Häll i kokosmjölken och kycklingfonden. Koka ca 10 minuter. Tillsätt den hackade persiljan.
Ugnstillagad: strimla korven och lägg i en ugnsform. Blanda allt till såsen inkl lök i en kastrull. Koka upp och koka ett 2-5 min. Häll såsen över korven. Tillaga klart i ugn 10 min 225 grader.
Kommentarer
Skicka en kommentar