Fortsätt till huvudinnehåll

Korvstroganoff med persilja och tomat på kokosmjölk






Mejerifri och härlig stroganoff på falukorv med hög kötthalt. Kokosmjölken ger en krämighet och god smak utan att smaka "kokos".

Recept:
800 g falukorv
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpure'
2 dl krossade tomater
0,5 - 1 msk dijonsenap
Ev. 1-2 msk kycklingfond
2-3 dl kokosmjölk
0,5-1 dl hackad persilja
Salt och peppar

Strimla och fräs korven i kokosolja eller smör ca 5 minuter. Tillsätt hackad lök och vitlök och fräs ytterligare någon minut.

Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, dijonsenap och rör om. Häll i kokosmjölken och kycklingfonden. Koka ca 10 minuter. Tillsätt den hackade persiljan.


Ugnstillagad: strimla korven och lägg i en ugnsform. Blanda allt till såsen inkl lök i en kastrull. Koka upp och koka ett 2-5 min. Häll såsen över korven. Tillaga klart i ugn 10 min 225 grader. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Ugnstekt makrill med dill, smör och citron.

Makrill med dill, så gott! Servera med ex och stuvad spenat med färskost och tomat sallad med fetaost (recept nedan)  eller ärt- och gurksallad med dillmajonnäs. Recept på makrill: Lägg fileer på en plåt med bakplåtspapper. Salta och peppra dem. Pressa över citronsaft och strö över hackad dill. Hyvla över smör och stek i ugn 200°C, ca 10 min. Skapa av skinnet innan servering om du vill. Recept på stuvad spenat med färskost smaksatt med gräslök och basilika: Koka ihop 500-600 g hackad spenat, 125 g färskost med gräslök och basilika (Cantadou är utan onödiga tillsatser), 0,5-1 tsk sambal oelek och 0,5-1 dl grädde. Smaka av med saften av 0,5-1 citron, örtsalt och peppar. Recept tomatsallad med fetaost, röd lök, oliver och gurka: Varva skivade tomater, skivad röd lök, tärnad gurka och gröna oliver i en skål. Tärna 150 g fetaost och lägg över. Avsluta med att stänka på vitvinsvinäger, ringla över olivolja samt salta och peppra.

Stekt vitkål med ingefära, vitlök, chili och lime/citron

Ett mycket gott tillbehör till ex lax, kyckling eller kött/färsrätter är stekt vitkål. Att smaksätta vitkålen med färskriven ingefära, chili i form av sambal oelek och riven vitlök är en favorit hos mig. Lite citrussaft och japansk soja kan höja det hela ytterligare ett snäpp. Med rostade cashewnötter eller sesamfrön så är det bara topp:)! Recept: Strimla ett litet, gärna färskt, vitkålshuvud och stek i rikligt med kokosolja. Smaka upp med sambal oelek, riven ingefära, hackad/riven vitlök, lime- eller citronsaft och ev. lite japansk soja. En majonässås med vitlök, aioli, som smaksatts med citron, lime och/eller wasabi passar bra till.

Glutenfri overnight oats med helt bovete och chiafrön.

Mycket god och trevlig frukost. Kall gröt med chiafrön. Blanda i eller toppa med goda frön som ex. solrosfrön, pumpafrön. Eller goda ting som kokos, kanel, bär, nötter eller annat du gillar. Servera med valfri vätska. Recept: Blanda 0,75-1 dl helt bovete, 1 msk chiafrön, 0,5 -1 msk vardera av psylliumfrön resp. linfrön, 1,25-1,5 dl vätska (nötmjölk, mjölk eller liknande). Smaksätt med någon god krydda som vanilj, ingefära, kardemumma eller kanel. Låt stå i kyl minst 6 h, gärna över natten.