Mycket gott knäcke med vacker färg. Så gott med smör på.
Recept:
Blanda 1 dl pofiber, 0,5 dl chiafrön, 1 dl hela linfrön, 1 dl solroskärnor, 1 dl oskalade sesamfrön, 1 msk rödbetspulver, 2 msk psylliumhusk, ev. 1 msk hela kummin- eller fänkålsfrön. 0,25 tsk havssalt, 0,5 dl olja (oliv-, raps- eller kokosolja) och 4 dl kokhett vatten. Blanda. Låt stå 5 min.
Häll ut smeten på två plåtar med bakplåtspapper och bred ut den tunt med baksidan av en matsked eller täck smeten och plåten med plastfolie eller nytt bakplåtspapper och kavla ut smeten undet plasten/papperet tills hela plåten täcks. Dra sen bort plasten. Strö på ev. kryddor eller frön. Skär ev. i rutor.
Grädda ca 25 min 175 grader Celsius, varmluft.
Kommentarer
Skicka en kommentar