Recept till fyra bröd (halvera mängderna för två bröd):
Blanda 12 uppvispade ägg med 2 dl mandelmjöl, 3 dl kokosmjöl, 1,5 dl ljusa psylliumfrön, 500 g naturell kvarg, 4 dl solroskärnor, 4 dl pumpafrön, 3 msk fiberhusk, 1,5 msk bakpulver, 1/2-1 tsk salt och 1 dl olja och 1-2 msk brödkryddor.
Låt smeten svälla ca 5 -10 min.
Dela smeten i fyra delar och forma fyra runda, något tillplattade bröd, på två plåtar med bakplåtspapper eller häll upp smeten i två avlånga brödformar klädda i bakplåtspapper.
Fukta bröden med blöta händer. Strö över sesamfrön. Snitta ett kryss i vardera bröd med en vass kniv.
Grädda ca 25 min, 200 °C, mitt i ugn, varmluft.
Skär upp och frys in. Ta fram skivor ur frysen efter behov. Tinas snabbt några sekunder i mikron.
Kommentarer
Skicka en kommentar