Ett festligt och smakrikt bröd som är fyllt med ost och oliver. Välj vilken form du ger brödet. Jag valde en rund form. Receptet är inspirerat av tasteline.com.
Recept:
Vispa upp 8 ägg tillsammans med 1 dl vatten och 0,5 dl rapsolja. Rör ner 2,5 dl mandelmjöl, 0,75 dl kokosmjöl, 2 tsk bakpulver, 4 msk psylliumhusk, 1-2 tsk torkad rosmarin och 1 dl sesamfrön. Vänd sist i 150 g smulad fetaost och 1 dl gröna oliver utan kärnor. Låt smeten svälla 10 min.
Spänn fast ett bakplåtspapper i en rund springform. Smörj formen med kokosolja och ströa formen med sesamfrön.
Bred ut smeten i formen och pensla med ett uppvispat ägg. Strö över vallmo- eller sesamfrön och grädda 30-40 min 200 grader Celsius.
Kommentarer
Skicka en kommentar