FortsÀtt till huvudinnehÄll

Smoothie med spenat, hallon, avokado đŸ„‘ och Ă€ppelcidervinĂ€ger




En nyttig drink đŸč till frukost kanske 😊?

Recept 2 glas:

Mixa 2 dl fryst bladspenat, 2 dl hallon, 1 mogen avokado, 5-6 dl kallt grönt te đŸ” och en skvĂ€tt Ă€ppelcidervinĂ€ger.

Kommentarer

PopulÀra inlÀgg i den hÀr bloggen

Ugnstekt makrill med dill, smör och citron.

Makrill med dill, sĂ„ gott! Servera med ex och stuvad spenat med fĂ€rskost och tomat sallad med fetaost (recept nedan)  eller Ă€rt- och gurksallad med dillmajonnĂ€s. Recept pĂ„ makrill: LĂ€gg fileer pĂ„ en plĂ„t med bakplĂ„tspapper. Salta och peppra dem. Pressa över citronsaft och strö över hackad dill. Hyvla över smör och stek i ugn 200°C, ca 10 min. Skapa av skinnet innan servering om du vill. Recept pĂ„ stuvad spenat med fĂ€rskost smaksatt med grĂ€slök och basilika: Koka ihop 500-600 g hackad spenat, 125 g fĂ€rskost med grĂ€slök och basilika (Cantadou Ă€r utan onödiga tillsatser), 0,5-1 tsk sambal oelek och 0,5-1 dl grĂ€dde. Smaka av med saften av 0,5-1 citron, örtsalt och peppar. Recept tomatsallad med fetaost, röd lök, oliver och gurka: Varva skivade tomater, skivad röd lök, tĂ€rnad gurka och gröna oliver i en skĂ„l. TĂ€rna 150 g fetaost och lĂ€gg över. Avsluta med att stĂ€nka pĂ„ vitvinsvinĂ€ger, ringla över olivolja samt salta och peppra.

FlÀskytterfile' marinerad i balsamvinÀger med soltorkad tomat, lök och basilika

Detta kött blir sĂ„ saftigt och gott! En fin bjudrĂ€tt som Ă€r smidig att förbereda eller bara en god vardagsrĂ€tt nĂ€r man vill ha nĂ„got gott! Recept: LĂ€gg flĂ€skytterfile'n i en ugnsform, salta och peppra och ringla över olja och ugnstek den fĂ€rdig i 150 °C ca 40 min. Ta ut den och svalna. Blanda marinaden: 1 skivad gul lök, 2 skivade vitlöksklyftor, 0,5 dl basilika, 6 strimlade soltorkade tomater, 2-3 msk balsamvinĂ€ger, salt, peppar och 1,5 dl olivolja. LĂ€gg köttet i en plastpĂ„se och lĂ€gg i köttet. HĂ€ll över marinaden. Förslut pĂ„sen och lĂ€gg i skĂ„l. LĂ„t stĂ„ i kylenkylen 12-24 h. SkĂ€r upp och servera med marinaden. Ät tillsammans med ex broccoli eller haricots verts.

Mjuk pepparkaka med riven morot och dadlar

En saftig och naturligt sötad mjuk kaka pĂ„ mandelmjöl. Receptet kommer frĂ„n kokboken Paleo 30 dagar med Annika Sjöö. Recept: SĂ€tt ugnen pĂ„ 200 grader Celsius. SpĂ€nn fast ett bakplĂ„tspapper i botten pĂ„ en springform (ca 20 cm i diameter). Smörj formen med kokosolja. Finriv en liten morot. Blanda morotsrivet med 3 dl mandelmjöl, 2 Ă€gg, 7 dadlar klippta i bitar, 2 msk kokosolja,  2 msk hett vatten,  2 tsk bakpulver, 2 tsk pepparkakskrydda, 1 tsk psylliumhusk och 1 tsk honung. HĂ€ll smeten i formen och grĂ€dda ca 10-15 min till fin fĂ€rg och genomgrĂ€ddat.