Makrill med dill, sĂ„ gott! Servera med ex och stuvad spenat med fĂ€rskost och tomat sallad med fetaost (recept nedan) eller Ă€rt- och gurksallad med dillmajonnĂ€s. Recept pĂ„ makrill: LĂ€gg fileer pĂ„ en plĂ„t med bakplĂ„tspapper. Salta och peppra dem. Pressa över citronsaft och strö över hackad dill. Hyvla över smör och stek i ugn 200°C, ca 10 min. Skapa av skinnet innan servering om du vill. Recept pĂ„ stuvad spenat med fĂ€rskost smaksatt med grĂ€slök och basilika: Koka ihop 500-600 g hackad spenat, 125 g fĂ€rskost med grĂ€slök och basilika (Cantadou Ă€r utan onödiga tillsatser), 0,5-1 tsk sambal oelek och 0,5-1 dl grĂ€dde. Smaka av med saften av 0,5-1 citron, örtsalt och peppar. Recept tomatsallad med fetaost, röd lök, oliver och gurka: Varva skivade tomater, skivad röd lök, tĂ€rnad gurka och gröna oliver i en skĂ„l. TĂ€rna 150 g fetaost och lĂ€gg över. Avsluta med att stĂ€nka pĂ„ vitvinsvinĂ€ger, ringla över olivolja samt salta och peppra.
Vill du Àta mat utan onödiga tillsatser, med mycket fÀrg frÄn grönsaker och bÀr, gÀrna vegetariskt, utan gluten och vitt socker och med mindre mejerier? DÄ har du hittat rÀtt! HÀr finner du massor av inspirerande recept med allt frÄn frukostar, luncher och middagar till fika, godis och bröd. Mat ska vara enkelt, gÄ fort och du ska kunna se vad som finns pÄ tallriken, det Àr min matfilosofi. VÀlkommen in, laga och njut!
Kommentarer
Skicka en kommentar