Detta kött blir sĂ„ saftigt och gott! En fin bjudrĂ€tt som Ă€r smidig att förbereda eller bara en god vardagsrĂ€tt nĂ€r man vill ha nĂ„got gott! Recept: LĂ€gg flĂ€skytterfile'n i en ugnsform, salta och peppra och ringla över olja och ugnstek den fĂ€rdig i 150 °C ca 40 min. Ta ut den och svalna. Blanda marinaden: 1 skivad gul lök, 2 skivade vitlöksklyftor, 0,5 dl basilika, 6 strimlade soltorkade tomater, 2-3 msk balsamvinĂ€ger, salt, peppar och 1,5 dl olivolja. LĂ€gg köttet i en plastpĂ„se och lĂ€gg i köttet. HĂ€ll över marinaden. Förslut pĂ„sen och lĂ€gg i skĂ„l. LĂ„t stĂ„ i kylenkylen 12-24 h. SkĂ€r upp och servera med marinaden. Ăt tillsammans med ex broccoli eller haricots verts.
Vill du Àta mat utan onödiga tillsatser, med mycket fÀrg frÄn grönsaker och bÀr, gÀrna vegetariskt, utan gluten och vitt socker och med mindre mejerier? DÄ har du hittat rÀtt! HÀr finner du massor av inspirerande recept med allt frÄn frukostar, luncher och middagar till fika, godis och bröd. Mat ska vara enkelt, gÄ fort och du ska kunna se vad som finns pÄ tallriken, det Àr min matfilosofi. VÀlkommen in, laga och njut!
Kommentarer
Skicka en kommentar