Vill du slippa onödigheter i barnets välling eller kanske själv njuta av en kopp varm gluten- och sockerfri välling så prova denna. Snabbt och smidigt fixar du denna!
Till 1 liter:
Häll 0,5 bovetemjöl i en kastrull och vispa i 5 dl kallt vatten. Smaksätt med lite kanel, kardemumma eller vaniljpulver. Koka upp under vispning. Blanda i 5 dl havremjölk (recept nedan). Sila vällingen och häll på ren flaska.
Vid servering: Skaka flaskan, häll upp i nappflaska eller kopp värm och tillsätt 1/2 tsk kokosolja per 200-250 ml välling. Skaka nappflaskan eller rör i koppen så att vällingen blandar sig med kokosoljan.
Havremjölk:
Stavmixa 1,5 dl ekologiska havregryn med 7 dl vatten och ev 1-2 tsk rapsolja och en gnutta salt (inget salt till barn under 1 år dock). Sila mjölken, kyl och njut!
Inspirerat av:
Denna blogg och denna blogg
Kommentarer
Skicka en kommentar