Ett snabbt, nyttigt och enkelt bröd inspirerat från Paleoskafferiet. Mejerifritt, smakrikt och gott!
Recept:
| 7 dl | mandelmjöl |
| 1,5 dl | kokosmjöl |
| 150 ml | psyllium husk |
| 1 dl | krossat linfrö |
| 2 tsk | bikarbonat |
| 1 tsk | havssalt + 4 tsk brödkryddor |
| 1 dl | sesamfrön |
| 350 g | grovriven morot |
| 12 st | ägg |
| 3 dl | vatten |
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 °C.
- Blanda ingredienserna i en bunke.
- Låt degen svälla i 5 minuter.
- Smörj en långpanna med lite olivolja eller kokosolja.
- Tryck ut degen med hjälp av händerna i långpannan.
- Nagga brödet med en gaffel.
- Grädda brödet i ca 20 minuter eller tills det fått fin färg.
- Ta ut brödet, svalna, skär i rutor.
- Frys in eller njut direkt!
Kommentarer
Skicka en kommentar