En vacker och härligt smakrik allt-i-allo rätt som du kan njuta som den är, med en god sallad eller kanske med glutenfri pasta. För mejerifritt, skippa osten.
Recept:
Fräs 1 paket bacon i bitar i lite kokosolja i en gryta (jag har en i gjutjärn). Tillsätt 500 g färs, 1 skivad röd lök, 10 cm strimlad purjolök, 1 hackad vitlöksklyfta, salt och peppar. Fräs allt och tillsätt 0,5 liter strimlad vitkål och fräs vidare tills kålen mjuknat. Tillsätt 400 g krossade eller passerade tomater, ev. 0,5 dl vatten, 2-3 msk tomatpure', 2 msk fryst basilika, 0,5 msk torkad oregano och 2 tsk timjan. Koka 5-10 min och knäck sedan i 4-5 ägg. Riv bitar av 2 mozzarellaostar och lägg överst. Koka med eller lock tills äggen är så fasta som du önskar och osten smält lite. Servera ur grytan.
Kommentarer
Skicka en kommentar