Sugen på knäckebröd med lägre kolhydratshalt? Prova detta fröknäcke! Jättegott och mycket likt "vanligt" knäckebröd i konsistensen.
Recept till en plåt:
1) Blanda 150 g valfria frön i en bunke. Ex. linfrön, solrosfrön, sesamfrön, chiafrön, psylliumfrön, pumpakärnor...(låt linfrön och/eller chiafrön utgöra en del då de bildar en sammanhållande gele i kontakt med vatten).
2) Tillsätt 25 g kruskakli och 1 msk fiberhusk.
3) Blanda i 2,5 dl kokhett vatten, ev. lite salt eller kryddor som anis eller fänkål.
4) Bred ut smeten med baksidan av en matsked på en plåt med bakplåtspapper (ca 2-3 mm tjockt lager).
5) Grädda mitt i ugnen, varmluft, 160 °C, 30-40 min.
6) Ta ut och låt kakan svalna och torka till sig några timmar i rumstemperatur.
7) Bryt i bitar, torka ev lite mer på galler och förvara sedan torrt i rumstemperatur.
8) Njut med ex. smör och ost!!
👌 #lchf #lc #lchfsverige #lchftjejer #frukost #knäckebröd #fröknäcke #lågkolhydratskost #lchffrukost #lavkarbo #frön #lowcarb #glutenfritt #lchfbreakfast #lågkolhydrat #lågkolhydratkost #glutenfri #hälsa
Kommentarer
Skicka en kommentar