Fortsätt till huvudinnehåll

Persiljepannkaka fylld med tonfiskröra



Ibland blir inte maten så snygg men istället
väldigt god. Denna rätt är ett sådant fall :) Två tjocka pannkakor stektes och lades i en ugnsform med tonfiskröra emellan och ost på toppen. Salsasås, creme fraiche och sallad till och det var en härlig matupplevelse.

Recept:

Pannkakorna: Vispa samman 4 ägg, 3 msk fiberhusk,  3 tsk bakpulver, 0,5 dl persilja, örtsalt och peppar och 2,5 dl vatten till en smet och stek två tjocka pannkakor i en stekpanna med smör eller kokosolja utan smak. Bred ut smeten i het panna med stekspadens baksida. Stek ena sidan och vänd sedan. Lägg första pannkakan i en ugnsform. Stek andra på samma sätt och spar tills tonfiskröran (recept nedan) fördelats på den första. Lägg sedan den andra pannkakan överst. Riv 1-2 dl ost och lägg på toppen. Gratinera 10 min, 225°C.

Tonfiskröra: Rör ihop 3 burkar avrunnen tonfisk i vatten med 3-4 dl creme fraiche, 1 tsk sambal oelek, 1-2 rivna vitlöksklyftor, 0,5-1 msk dijonsenap, 1/2 hackad röd lök, saft från en halv lime eller citron, örtsalt och peppar. Lägg röran mellan de två tjocka pannkakorna. Toppa med ost och gratinera enligt ovan.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Ugnstekt makrill med dill, smör och citron.

Makrill med dill, så gott! Servera med ex och stuvad spenat med färskost och tomat sallad med fetaost (recept nedan)  eller ärt- och gurksallad med dillmajonnäs. Recept på makrill: Lägg fileer på en plåt med bakplåtspapper. Salta och peppra dem. Pressa över citronsaft och strö över hackad dill. Hyvla över smör och stek i ugn 200°C, ca 10 min. Skapa av skinnet innan servering om du vill. Recept på stuvad spenat med färskost smaksatt med gräslök och basilika: Koka ihop 500-600 g hackad spenat, 125 g färskost med gräslök och basilika (Cantadou är utan onödiga tillsatser), 0,5-1 tsk sambal oelek och 0,5-1 dl grädde. Smaka av med saften av 0,5-1 citron, örtsalt och peppar. Recept tomatsallad med fetaost, röd lök, oliver och gurka: Varva skivade tomater, skivad röd lök, tärnad gurka och gröna oliver i en skål. Tärna 150 g fetaost och lägg över. Avsluta med att stänka på vitvinsvinäger, ringla över olivolja samt salta och peppra.

Fläskytterfile' marinerad i balsamvinäger med soltorkad tomat, lök och basilika

Detta kött blir så saftigt och gott! En fin bjudrätt som är smidig att förbereda eller bara en god vardagsrätt när man vill ha något gott! Recept: Lägg fläskytterfile'n i en ugnsform, salta och peppra och ringla över olja och ugnstek den färdig i 150 °C ca 40 min. Ta ut den och svalna. Blanda marinaden: 1 skivad gul lök, 2 skivade vitlöksklyftor, 0,5 dl basilika, 6 strimlade soltorkade tomater, 2-3 msk balsamvinäger, salt, peppar och 1,5 dl olivolja. Lägg köttet i en plastpåse och lägg i köttet. Häll över marinaden. Förslut påsen och lägg i skål. Låt stå i kylenkylen 12-24 h. Skär upp och servera med marinaden. Ät tillsammans med ex broccoli eller haricots verts.

Mjuk pepparkaka med riven morot och dadlar

En saftig och naturligt sötad mjuk kaka på mandelmjöl. Receptet kommer från kokboken Paleo 30 dagar med Annika Sjöö. Recept: Sätt ugnen på 200 grader Celsius. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en springform (ca 20 cm i diameter). Smörj formen med kokosolja. Finriv en liten morot. Blanda morotsrivet med 3 dl mandelmjöl, 2 ägg, 7 dadlar klippta i bitar, 2 msk kokosolja,  2 msk hett vatten,  2 tsk bakpulver, 2 tsk pepparkakskrydda, 1 tsk psylliumhusk och 1 tsk honung. Häll smeten i formen och grädda ca 10-15 min till fin färg och genomgräddat.