Vacker, god och glutenfri focaccia. Receptet kommer från paleoskafferiet.se. Jag gjorde dubbel sats och använde en 30x40 cm ugnsform med hög kant. Jag stoppade även i gröna oliver och kryddade med torkad rosmarin och flingsalt innan olivoljan ringlades överst.
PALEOFOCACCIA
| 4 dl | mandelmjöl |
| 0,5 dl | kokosmjöl |
| 1 dl | psyllium husk |
| 1 msk | bakpulver |
| 1,5 tsk | havssalt |
| 6 st | ägg |
| 3 dl | vatten |
| 0,5 dl | olivolja |
Så här gör du
- Sätt ugnen på 200 grader
- Blanda samman de torra ingredienserna i en bunke
- Vispa samman äggen, vattnet och olivoljan i en annan bunke och häll sedan över de torra
- Rör om till en deg
- Låt degen svälla 5 minuter
- Ringla olivolja på plåten
- Klicka ut degen och platta sedan ut den till ett bröd
- Tryck med hjälp av fingret små gropar i brödet
- Ringla över olivolja
- Hacka rosmarin och strö över
- Strö över lite havssalt
- Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter tills brödet fått fin färg och känns torrt på provstickan
Kommentarer
Skicka en kommentar