Lax och citronsyrlig vitkålssallad sallad med färsk oregano, melon, avokado och fetaost. Majonnäs smaksatt med soltorkad tomat, basilika och citron.
Denna middag blev för härlig. Riktig Sommarmat! Salladen gjorde det hela med sin örtighet, syra och sötma.
Recept:
Lax: Ugnstek fileer av lax med salt, peppar och olja ca 10 min 200-225°C.
Sallad: Strimla färsk vitkål och blanda med ett rejält knippe grovhackad färsk oregano (plocka bladen från de hårda stjälkarna). Tärna fetaost, avokado och vattenmelon och lägg på salladen. Avsluta med att smaksätta salladen med rivet skal och saft av en citron, olivolja och peppar.
Servera med en majonnäs smaksattsmaksatt med basilika, citron, vitlök och soltorkad tomat (Recept finns här på bloggen, sök på kall sås eller tillbehör).
Kommentarer
Skicka en kommentar