Fortsätt till huvudinnehåll

Altanpiff och Persiljeomelett fylld med varm spenat med smör och fetaost.



Som nationaldagsfrukost blev det idag en omelett. En krämig sådan med MKT kokosolja och goda smaker!


Idag ska jag äntligen fixa till altanen och plantera blommor, tomatplantor, jordgubbar mm i krukor. Jag var och köpte detta på blomsterträdgården igår. Älskar att gå där och titta på allt fint!



Jag ska även planera paprikor från egentorkade frön och vaxbönor (de växte bra förra året och gav god skörd!!). Kanske lite sen att plantera dessa men, men det blir nog bra:)



Recept: Vispa samman 2-3 ägg, 1 msk persilja, 0,25-0,5 tsk sambal oelek, örtsalt och 1-2 msk vatten. Hetta upp rejält kokosolja i en stekpanna (1-2 msk). Häll i omelettsmeten. Låt omeletten bli något fast och lägg sedan värmd spenat (1-1,5 dl) med smör (1-2 tsk)  och fetaost i bitar (0,25-0,50 g) på ena halvan. Örtsalta och peppra. När undersidan fått färg, vik halvan utan fyllning över den andra. Njut din omelett med en sallad om du vill!!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fläskytterfile' marinerad i balsamvinäger med soltorkad tomat, lök och basilika

Detta kött blir så saftigt och gott! En fin bjudrätt som är smidig att förbereda eller bara en god vardagsrätt när man vill ha något gott! Recept: Lägg fläskytterfile'n i en ugnsform, salta och peppra och ringla över olja och ugnstek den färdig i 150 °C ca 40 min. Ta ut den och svalna. Blanda marinaden: 1 skivad gul lök, 2 skivade vitlöksklyftor, 0,5 dl basilika, 6 strimlade soltorkade tomater, 2-3 msk balsamvinäger, salt, peppar och 1,5 dl olivolja. Lägg köttet i en plastpåse och lägg i köttet. Häll över marinaden. Förslut påsen och lägg i skål. Låt stå i kylenkylen 12-24 h. Skär upp och servera med marinaden. Ät tillsammans med ex broccoli eller haricots verts.

Mjuk pepparkaka med riven morot och dadlar

En saftig och naturligt sötad mjuk kaka på mandelmjöl. Receptet kommer från kokboken Paleo 30 dagar med Annika Sjöö. Recept: Sätt ugnen på 200 grader Celsius. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en springform (ca 20 cm i diameter). Smörj formen med kokosolja. Finriv en liten morot. Blanda morotsrivet med 3 dl mandelmjöl, 2 ägg, 7 dadlar klippta i bitar, 2 msk kokosolja,  2 msk hett vatten,  2 tsk bakpulver, 2 tsk pepparkakskrydda, 1 tsk psylliumhusk och 1 tsk honung. Häll smeten i formen och grädda ca 10-15 min till fin färg och genomgräddat.

Rabarberkräm

Rabarberkräm är väl riktig sommarmat. Perfekt som frukost, fika, dessert eller kvällsmål. Här är mitt recept för 4 personer. 1) Lägg 500 g skalad, fint hackad rabarber i en kastrull med 3 dl vatten och 3-4 msk sötströ eller annan sötning. 2) Koka rabarbern mjuk under omrörning. 3) Ta av från plattan och rör i 2 msk potatismjöl som blandats med 0,75-1 dl kallt vatten. Rör tills krämen tjocknat utan spisvärme alt. värm försiktigt och rör tills krämen tjocknat men koka ej! Tips! Servera med mjölk, grädde eller kokosmjölk och kanel.