Idag har jag och mina barn varit på skolavslutning och tackat av min år 9. Jag har inte kunnat följa dem deras sista termin då jag varit/är mammaledig. Jag är ändå glad att jag fått vara med deras stora sista dag. Det var en fin skolavslutning med fina utmärkelser och vacker sång och musik. Jag kommer sakna "min" klass. Det är ett fint gäng. Jag önskar dem all lycka.
Detta kött blir så saftigt och gott! En fin bjudrätt som är smidig att förbereda eller bara en god vardagsrätt när man vill ha något gott! Recept: Lägg fläskytterfile'n i en ugnsform, salta och peppra och ringla över olja och ugnstek den färdig i 150 °C ca 40 min. Ta ut den och svalna. Blanda marinaden: 1 skivad gul lök, 2 skivade vitlöksklyftor, 0,5 dl basilika, 6 strimlade soltorkade tomater, 2-3 msk balsamvinäger, salt, peppar och 1,5 dl olivolja. Lägg köttet i en plastpåse och lägg i köttet. Häll över marinaden. Förslut påsen och lägg i skål. Låt stå i kylenkylen 12-24 h. Skär upp och servera med marinaden. Ät tillsammans med ex broccoli eller haricots verts.
Kommentarer
Skicka en kommentar