Fuskgrillmiddag. Middag på en plåt. Det är verkligen smidigt att ugnsteka mat. Favorittillagningsmetod hos mig:). Idag fick barnen korv, köttbullar och hemgjort potatismos efter önskemål. Jag och mannen åt som på bilden. Supergott!!
Recept:
Ugnstekt broccoli, halloumi och korv:
Lägg ett eller två broccolistånd i grova delar på en plåt. Ringla över olja. Salta och peppra. Lägg en halloumiost och köttiga kryddkorvar bredvid. Stek i ugn 225°C ca 20 min.
Majonnäs med citron, basilika, oliver och soltorkad tomat (ca 5 dl):
Blanda följande i hög behållare: 2 ekologiska ägg, en dryg tsk dijonsenap, 2-3 msk fryst basilika, 6-8 oliver utan kärna, 0,5-1 tsk sambal oelek, 1-2 msk citronsaft, 2 tsk vitvinsvinäger, 4 soltorkade tomater i bitar, 2 msk citronsaft, 4-5 dl rapsolja, örtsalt och peppar. Låt alla ingredienser ha samma temperatur innan mixning. Mixa genom att hålla mixerstaven mot botten och sakta röra den uppåt tills allt är krämigt. Låt stå kallt en stund innan servering.
Tips: Ju mer olja, desto tjockare majonnäs.
Kommentarer
Skicka en kommentar