Detta recept är hämtat från mitt kök. Det var en trevlig vegetarisk rätt som jag åt med en senapsvinägrett och en majonnäsdressing med vitlök och chili.
Jag tog dock champinjoner istället för kantareller.
Recept senapsvinägrett: Vispa ihop 2 msk olja, 1 msk vitvinsvinäger, 1 tsk persilja och 1 tsk dijonsenap.
4 portioner
Ingredienser
- 2 auberginer
- olivolja
- salt
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 400 g kantareller
- 1 dl finhackad bladpersilja
- 100 g riven lagrad ost
- Dela auberginen på längden. Pensla snittytan med olivolja. Gör några hål med en gaffel. Lägg halvorna i en ugnsfast form och stek dem i 225 grader i 30 minuter. Låt halvorna svalna. Gröp ur innehållet. Skär aubergineköttet i tärningar och stek det, hälften åt gången, i olivolja i en stekpanna. Salta.
- Hacka lök och pressa vitlöken. Stek löken i olivolja i stekpannan. Dela kantarellerna om de är stora. Stek dem, hälften åt gången, på hög värme i stekpannan. Salta, peppra.
- Blanda auberginekött, lök, vitlök, kantareller, persilja och ost i en bunke. Salta. Lägg aubergineskalen i en smord ugnsfast form. Fördela blandningen i skalen. Gratinera i 225 grader i mitten av ugnen i 15 minuter. Strö på persilja. Servera med sallad.
Kommentarer
Skicka en kommentar